ראש ממשלת אתיופיה: אני מתפטר בגלל המצב הקשה במדינה

ראש ממשלת אתיופיה בארבע השנים האחרונות, היילמריאם דסלין, הופיע בטלוויזיה הממלכתית בארצו והודיע בגרון חנוק על התפטרותו. וזאת על רקע המצב הפוליטי הקשה ששורר במדינה בשנים האחרונות, ובמיוחד בחודשים ובשבועות האחרונים.

בשנה שעברה המדינה הכריזה על מצב חירום בגלל מהומות באזור אורומו ובאזור אמהרה. מצב החירום, שהיה אמור להיות רק למשך חצי שנה, עדיין לא הוסר, יותר משנה אחרי. בעקבות המצב, מאות מתושבי אמהרה ואורומו נהרגו; אלפים אחרים נאסרו. אבל גם הדיכוי הזה לא עזר למדינה השבטית הזו להשכין שלום. בחודשים האחרונים התחדשו המהומות ביתר שאת והיקפו חלקים רבים של המדינה.

בלחץ מדינות המערב, שרואים באתיופיה בעלת ברית במלחמה נגד הטרור, הממשלה האתיופית נאותה לשחרר מאות אסירים פוליטיים שהיא כלאה במשך שנים. אולם אף זה לא עזר להביא שקט למדינה. המהומות המשיכו.

לכן, התפטר ראש הממשלה כדי “לאפשר מציאת פתרון למצב הקשה” שבו מצויה המדינה. הוא קרא לצעירי אתיופיה להגן על “הדמוקרטיה הצעירה” ולסייע בהמשך הצמיחה הכלכלית המהירה של המדינה. הוא אף אמר שימסור הודעה מפורטת על מצב האומה בפרלמנט המקומי בקרוב.

המדינה הענקית הזו, בעלת היסטוריה עשירה, ערש התרבות האנושית, השמש של עמי אפריקה השחורה, נשלטת על ידי מפלגה אחת ב-27 השנים האחרונות. יש בה מתח עדתי מובנה. האמהרים אשר שלטו במדינה במשך שנים רבות עתה חשים נרדפים על יד השלטון. אפילו היה דוח פרלמנטרי שהצביעה כי אוכלוסיית אמהרה הידלדלה במיליונים מאז שמשטרו הדכאני והמרקסיסטי של קולונל מנגיסטו היילמריאם  הופל.

אפשר לצפות באחד הדיונים על הנושא הזה בפרלמנט האתיופי בקישור זה:  https://www.youtube.com/watch?v=F9r_S-iBY7I

ראש ממשלת אתיופיה המתפטר יכול להתנחם אולי בעובדה שהוא לא המנהיג האפריקני היחיד שמתפטר לאחרונה. קדמו לו נשיא דרום אפריקה, יעקוב זומה, והדיקטטור של זימבבואה, רוברט מוגבה, שאולץ להתפטר.

המחליף האפשרי של ראש ממשלת אתיופיה

מי יכול להחליף אותו בתפקיד? מפלגת השלטון תצטרך להחליט על כך בקרוב. יש חשש שיוכרז על משטר צבאי במדינה עם כל המשמעות הקשה הנובעת מכך.

אם לא יוחלט על משטר צבאי, נשיא אורומיה הנוכחי, למא מגרסה, הוא בין המועמדים הבולטים לרשת את היילמריאם. הוא שייך למפלגת השלטון והוא נציג האוכלוסייה הגדולה ביותר באתיופיה. אוכלוסייה זו עומדת כעת בחוד החנית של ההתקוממות נגד השלטון. לא מן הנמנע שימונה הנשיא שלהם לראש ממשלת הפדרציה האתיופית כדי להשתיק את ההתקוממות הזו.

לפי הדיווחים, כרגע אי וודאות גדולה שוררת באתיופיה. האזרחים חוששים ממה שצפוי לקרות בחודשים הקרובים. יש אף דיווחים על תורים ארוכים בבנקים. אנשים אוגרים מזומנים על כל צרה שלא תבוא.

התקווה היא שהארץ היפה הזאת, “מוזיאון העמים”, ארצה של “לוסי”, תתעלה על השבטיות ותהווה דוגמה ומופת לכל עמי האזור כדמוקרטיה תוססת אשר כל חברי עדותיה יכולים לחיות בה בשלום, באחווה ובאהבה.


רוצה לבנות אתר אינטרנט משלך? תוכל לעשות זאת כאןwordpress

אתה גם צריך את הכלים האלה

מה דעתכם על הפוסט?

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.